Apple, BIMI ve VMC'leri Email İçin Google'ın Yanına Katılıyor

Sonbahar 2022'de, Apple, marka göstergelerini mesaj tanımlama için destekleyecek olan en son iPhone (iOS 16) ve bilgisayar cihazları (MacOS Ventura) işletim sistemini yayınlayacak. Şirketler artık logolarını alıcıların yüzde 80'inden fazlasının gelen kutusunda gösterebilecek.

Apple, BIMI ve VMC'leri Email İçin Google'ın Yanına Katılıyor

Sonbahar 2022'de, Apple, marka göstergelerini mesaj tanımlama için destekleyecek olan en son iPhone (iOS 16) ve bilgisayar cihazları (MacOS Ventura) işletim sistemini yayınlayacak. Şirketler artık logolarını alıcıların yüzde 80'inden fazlasının gelen kutusunda gösterebilecek.

Apple Mail ve iCloud kullanıcıları, gelen e-postalarla ilgili büyük bir yükseltme almak üzere. Apple, bu sonbaharda iOS 16 ve MacOS Ventura için gelecek işletim sistemlerinde BIMI ve doğrulanmış işaret sertifikaları (VMC'ler) kullanmayı benimseyecek. Teknoloji devi, marka göstergeleri için mesaj tanımlamasını (BIMI) desteklemeyi seçen büyük e-posta sağlayıcılarından sonuncusu. Veri ve Pazarlama Derneği (DMA) verilerine göre, bu önemlidir çünkü tüketicilerin yüzde 68'i marka tanıma durumunu, bir e-postayı açma kararlarında en önemli faktör olarak değerlendiriyor.

Elbette, Apple henüz bu değişiklikle ilgili resmi bir açıklama yapmadı (en azından benim gördüğüm kadarıyla). Ancak teknoloji devinin, bu sonbaharda OS sürümünde Google, Yahoo!, Fastmail ve diğer büyük e-posta sağlayıcıları izinden giderek yerleşik Mail uygulaması ve iCloud hesaplarında BIMI'yi desteklemeyi planladığı ortaya çıktı. BIMI ile birlikte doğrulanmış bir marka sertifikası (VMC) kullanmak, doğrulanmış ticari marka logonuzun destekleyen e-posta istemcilerindeki alıcılarda görüntülenmesini sağlamanın yoludur.

Peki, bu yaklaşan değişiklik sizin ve markanız için ne anlama geliyor? Eğer organizasyonunuz Apple mail uygulamalarını (veya Gmail, Yahoo, vb.) kullanarak müşterilere ulaşmak istiyorsa, o zaman dikkat etmelisiniz.

Bunu ayrıntılarıyla ele alalım.

Acele Mi Ediyorsunuz? İşte Apple'ın Ne Yaptığı ve Neden Önemli Olduğuna Dair Hızlı Bir Bakış

İşte, Mail ve iCloud hesapları için gelen e-postalardaki Apple'ın yaklaşan değişiklikleri hakkında bilmeniz gerekenler:

  • Apple, 2022 sonbaharında BIMI ve doğrulanmış işaret sertifikaları için desteği ekliyor. Apple, BIMI ve VMC bandwagonuna atlayan son büyük e-posta sağlayıcısıdır. Google, 2020'den beri BIMI ve VMC'leri destekleyen bir taraftır. Bu e-posta güvenlik önlemleri hakkında kısa süre sonra daha fazla konuşacağız.
  • Güncel Apple cihazları (iOS 16 ve MacOS Ventura çalıştıran) kullanıcıların gelen kutularında doğrulanmış ticari marka logonuzu gösterecektir. BIMI'yi etkinleştirir ve bir VMC kullanırsanız, kullanıcılar artık Mail ve iCloud gelen kutularında her e-postanın aynı göründüğü mesaj listesini görmeyecekler; bunun yerine, renkli marka logonuzu ön planda görecekler.
  • BIMI ve VMC'leri benimsemek, logonuzu dörtte üç e-posta kullanıcısına göstermenizi sağlar. Bu, hem Apple hem de Gmail'in BIMI ve VMC'ler için tahtada olmasıyla, organizasyonunuzun doğrulanmış logonuzu e-posta gelen kutularının yüzde 80'inden fazlasına gösterebileceği anlamına gelir.

Bekle, Marka Göstergeleri Mesaj Tanımlama (BIMI) Nedir? Hızlıca Hatırlayalım...

Eğer 2020 ortasından bu yana Gmail'i kullandıysanız, gelen kutunuzdaki bazı e-postalarda şirketlerin doğrulanmış logolarını fark etmiş olabilirsiniz. (Chase, Bank of America, CNN ve bazı diğer büyük markaları düşünün.) Bu, Gmail'in BIMI e-posta spesifikasyonunu e-posta platformlarında desteklemeye karar vermesi nedeniyledir. Ancak, Google işleri bir adım daha ileri götürüyor ve şirketlerin bu BIMI doğrulanmış logolarını göstermek için doğrulanmış marka sertifikalarına sahip olmasını gerektiriyor.

BIMI, doğrulanmış ticari marka logonuzu alan adınıza ve işletmenize bağlayan bir e-posta güvenlik spesifikasyonudur. BIMI'yi kullanmak, alan adınızı sahtecilik ve kötüye kullanıma karşı korumaya yardımcı olan belirli e-posta güvenlik protokollerini (alan adı tabanlı mesaj doğrulama raporlama ve uyumu veya DMARC olarak adlandırılır) kurmanızı gerektirir. Bunu yapmak, markanızı giden e-postalarda korumanıza ve müşterilerinizin (ve potansiyel müşterilerinizin) gözünde güven oluşturmanıza yardımcı olur.

BIMI'yi destekleyen e-posta istemcilerinden bazıları daha önce bahsettiğimizlerdir. Diğerleri arasında:

  • AOL,
  • Netscape, ve
  • Pobox bulunmaktadır.

Şimdi, Apple bu sonbahardan itibaren BIMI'yi destekleyerek Mail ve iCloud gelen kutularında aynı görüntüyü sergilemenize izin verecek. Bu şekilde, uygun işletim sistemlerini kullanan iPhone'larda ve Apple dizüstü bilgisayarlarda ve masaüstü cihazlarda kullanıcılara e-posta gönderdiğinizde, adınızın ve e-posta konu satırınızın yanında doğrulanmış, ticari marka logonuzu gösterebilirsiniz.

Alan Adımda BIMI'nin Kurulu Olduğunu Nasıl Anlarım?

Bu iyi bir soru. Aslında kontrol etmek gerçekten çok kolay. Sadece BIMI Group'un BIMI Inspector aracını kullanarak alan adınızda marka göstergeleri için mesaj tanımlamasının zaten kurulu olup olmadığını görebilirsiniz. Bu araç, aşağıdaki alan kayıtlarının durumunu kontrol etmenizi sağlar:

  • Gönderici politika çerçevesi (SPF)
  • Posta değişimi (MX)
  • DMARC
  • BIMI
  • BIMI SVG resmi (yani, resmi ticari marka logo resim dosyanız)

Tamam, Peki Doğrulanmış İşaret Sertifikaları (VMC'ler) Resimde Nereye Sığıyor?

Resim açıklaması: Bir şirketin BIMI ve VMC kullanarak doğrulanmış ticari marka logosunu gösterme şeklinin nasıl göründüğüne dair bir Gmail örneği ekran görüntüsü.

Zaman zaman, Hashed Out'ta doğrulanmış işaret sertifikaları (VMC'ler) hakkında konuşuruz. Neden? Çünkü bu önemli dijital dosyalar, e-postalarınızın öne çıkmasının ve gelen kutusu kalabalığında kaybolmasının farkını yaratır. Ancak BIMI ve VMC'ler hakkındaki diğer makalelerimizi kaçırdıysanız, işte hızlı bir genel bakış:

VMC'ler, BIMI ve DMARC (DMARC hakkında biraz daha sonra) ile birlikte, işletmelerin doğrulanmış şirket logolarını alıcıların gelen kutularında göstermelerine yardımcı olan dijital sertifikalardır. SSL/TLS sertifikalarını web siteleri için çıkaran güvenilir halka açık sertifika otoriteleri (CA'lar), aynı zamanda VMC'leri de çıkaran kuruluşlardır. CA, logonuzun hem otantik olduğunu hem de ona meşru bir şekilde sahip olduğunuzu doğrulamalıdır.

Temel olarak, BIMI, DMARC ve bir VMC'yi birlikte kullanmak, ticari marka logonuzun kontrolünün yalnızca size ait olduğunu ve alan adınız adına mesaj gönderen yetkisiz tarafların olmadığını kanıtlamanızı sağlar. Bu nedenle, bu görsel göstergeleri, doğrulanmış dijital kimliğinizi göstermek, markanıza - ve alan adınızdan gelen e-postalara - müşterilerinizde güven oluşturmanın harika bir yoludur.

Bu güçlü güvenlik kombinasyonu, alan adınızı korumanıza yardımcı olurken, alıcıların markanızdan gelen mesajların otantik ve güvenilir olduğunu bilmesine de yardımcı olur.

İnternet Kullanıcıları, Apple iOS 16'da BIMI'nin Ön İzlemesini Paylaşıyor

Bilindiği gibi, insanlar genellikle heyecan verici haberleri ilk olarak duyurmayı ve bilgi paylaşmayı sever ve beta testçileri de bunlar arasındadır. Yazılım mühendisi olarak listelenen Twitter kullanıcısı Charlie Fish (@char_fish), Twitter akışında iOS 16 meta'da görünen mesajların aşağıdaki ekran görüntüsünü paylaştı:

Mesaj şöyle diyor:

"Dijital Olarak Sertifikalandırılmış E-posta

Bu e-postanın, gösterilen logonun sahibi ve "alertsp.chase.com" alan adından geldiği doğrulandı.

Apple, Mesaj Tanımlama için Marka Göstergeleri (BIMI) standardını kullanır."

İşte iOS 16'da BIMI desteğinin nasıl göründüğüne dair hızlı bir örnek:

Apple'ın BIMI Desteği, Şirketimin Apple Kullanıcılarına Ulaşma Çabaları İçin Ne İfade Ediyor?

Bu soruların cevabı, Apple cihazlarınızda ne tür işletim sistemleri kullandığınıza bağlıdır. Örneğin, doğrulanmış şirket logonuzu iPhone'lar ve Apple bilgisayarlar için gelecek işletim sistemlerinin kullanıcılarına görüntülemek için VMC'leri kullanmak istiyorsanız, bu, dikkat etmeniz gereken bir şeydir.

Bu, Eylül 2022'de piyasaya sürülecek şekilde ayarlandığında aşağıdaki işletim sistemleri için geçerlidir:

  • Apple iOS 16
    • iPhone 13s (mini, pro ve pro max dahil)
    • iPhone 12s (min, pro ve pro Max dahil)
    • iPhone 11'ler (Pro ve Pro Max dahil)
    • iPhone Xs ve Xs Max
    • iPhone Xr
    • iPhone X
    • iPhone 8 ve 8 Artı
    • iPhone SE (2. nesil veya üstü)
  • MacOS Ventura
    • iMac (2017 ve sonrası)
    • iMac Pro (2017)
    • MacBook (2017 ve sonrası)
    • MacBook Air (2018 ve sonrası)
    • MacBook Pro (2017 ve sonrası)
    • Mac Pro (2019 ve sonrası)
    • Mac Studio (2022)
    • Mac mini (2018 ve sonrası)

Apple'ın Yaklaşan Değişikliği, Ticari Marka Logonuzu Kullanıcıların Önüne Koymanıza Yardımcı Olacak

Kısa süre önce ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'nden (USPTO) ticari marka sertifikası PDF'lerine gelen bazı değişikliklerden bahseden bir makale yayınladık. Özellikle, USPTO'nun fiziksel kağıt kopyalar yerine dijital olarak imzalanmış elektronik ticari marka sertifikası PDF'leri yayınlama konusundaki yeni yaklaşımından bahsediyoruz . Buradaki fikir, USPTO'nun bu sertifikaları, sertifika sahiplerinin ve diğer kullanıcıların aşağıdakileri yapmasını sağlayacak şekilde elektronik olarak yayınlamak istemesidir:

  • Sertifikaların orijinal olduğunu doğrulayın ve
  • Sertifikaların USPTO ofisi tarafından söz konusu kuruluşa veya kişiye gerçekten verildiğinden emin olun.

Bu neden önemli? Çünkü ticari markalı logolar, BIMI ve doğrulanmış marka sertifikalarının kalbinde yer alır. Apple'ın yaklaşan iOS/MacOS Ventura güncellemeleriyle, yalnızca aşağıdaki durumlarda kuruluşunuzun logosunu görüntüleyebilirsiniz:

  1. Logonuz ticari markadır ve
  2. Alan adınız için BIMI ve DMARC kurdunuz. DMARC, doğru doğrulama ve kullanım sağlamak için alan adınızın ayarlarını ve politikalarını kontrol etmekle ilgilidir. Nasıl DMARC uyumlu olacağınız konusunda size yol gösteren   VMC'lerle ilgili bu kılavuza göz atın.

USPTO, her yeni ticari marka sertifikasını dijital olarak imzalayarak, dolandırıcıların sertifikanızı veritabanlarından indirmesini ve kuruluşunuzun bilgilerini kendi bilgilerini yansıtacak şekilde sahtekarlıkla değiştirmesini önlemeye yardımcı olur.

Birisi Kullanıcıların Gelen Kutularında Görüntülemek İçin Bir Logo Yükleyemez mi?

Evet ve hayır. Örneğin Gmail'de, e-postanızın yanında görüntülenecek bir profil resmi ekleyebilirsiniz . Ancak sınırlamalar var:

  • BIMI onaylı bir logo değil.
  • BIMI onaylı bir logo gibi herhangi bir düzeyde kimlik doğrulama gerektirmez (yani herhangi bir Gmail hesabı sahibi bunu yapabilir).
  • Geçerli bir Gmail hesabından (veya Gmail kullanarak kendi alanınızdan ) e-posta göndermeniz gerekir.
  • Alıcıların Gmail profil fotoğraflarınızı görebilmesi için Gmail kullanması gerekir.

BIMI onaylı logonuzu Google'ın Gmail'inde (şu anda) ve Apple'ın Mail uygulamasında (2022 sonbaharı yükseltmesinden sonra) görüntülemek için e-postalarınızın önce bir dizi kimlik doğrulama kontrolünden geçmesi gerekir. Bu dijital kimlik doğrulama kontrolleri, kullanıcıların müşterilerinin, e-postaları gerçekten sizin gönderdiğinizi (yani, siz veya kuruluşunuz gibi davranan bir dolandırıcı olmadığını) bilmelerine yardımcı olur. BIMI, VMC'lerle birlikte, alan adınızdan gönderilen tüm e-postalarda doğrulanmış marka logolarınızın görüntülenmesini sağlamanıza yardımcı olabilir.

Apple'ın Marka Tanıma ve Güvenlik için BIMI ve VMC'leri Desteğine İlişkin Son Düşünceler

Markanızı tanıtmanın ve alan adınızın giden e-postalarında daha fazla güven oluşturmanın yollarını arıyorsanız, BIMI'yi VMC'lerle eşleştirmek bunu yapmanın harika bir yoludur. Ve şimdi Apple, Google'ın e-posta istemcileriyle yaptığı gibi, Mail ve iCloud hesaplarında BIMI'yi desteklemeye başladığına göre, markanızı daha büyük Apple cihazı kullanan kitlenin önüne koyarak erişiminizi genişletebilirsiniz.