Firefox'ta “SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP” Hatası Nasıl Düzeltilir?

Google Chrome şüphesiz en popüler web tarayıcısı ve en yüksek pazar payına sahip. Ancak Mozilla Firefox yeterince yakın. 2022'de Firefox, %4,92'lik pazar payıyla en popüler üçüncü web tarayıcısı oldu. Başka bir deyişle, Firefox, Google Chrome'a ​​​​mükemmel bir alternatiftir. Ancak, Firefox'un birçok bağımsız özelliği olmasına rağmen, bu onun hatalara karşı bağışık olduğu anlamına gelmez.

Firefox kullanırken muhtemelen karşılaşacağınız en yaygın hatalardan biri  ssl_error_no_cypher_overlap  hatasıdır. Bu hata sinir bozucu olabilir ve kullanıcıların göz atma deneyimlerini önemli ölçüde engelleyebilir.

SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP Hatası Nedir?

ssl_error_no_cypher_overlap hatasının başka hiçbir tarayıcıda değil, yalnızca Firefox'ta meydana geldiğini anlamak önemlidir  . Firefox, erişmeye çalıştığınız bir web sitesinden gerekli güvenlik verilerini alamayınca hata oluşur.

Genellikle, bir kullanıcı güncel SSL koruması olmadan eski bir web sitesine erişmeye çalıştığında hata oluşur.

Kullanıcıların daha önce kullandığı SSL sertifikalarının eski sürümleri, güvenlik endişeleri nedeniyle rafa kaldırıldı. Ancak bir web sitesinin eski bir şifreleme şifresiyle güvenli yuva katmanı sertifikasının eski sürümünü kullandığını varsayalım.

Bu durumda Firefox, güvenlik ve gizliliklerini kolayca tehlikeye atabileceği için kullanıcıların böyle bir web sitesini kullanmasına izin vermeyecektir.

SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP Hatasını Nasıl Düzeltebilirim?

Bu hatayı görmek ne kadar sinir bozucu olsa da, kullanıcılar hatanın onları saldırganlara açık web sitelerini ziyaret etmekten korumak için tasarlandığını bilmelidir. Çoğu durumda, hatayı düzeltme yeteneği web sitesi kullanıcılarının değil, sahiplerinin elindedir.

Ancak kullanıcılar sitenin güvenliğine güveniyorsa hatayı aşmak için çeşitli hileler kullanabilirler. Ancak hatadan kaçınma arayışında, kullanıcılar bunu yapmanın ciddi riskler getirebileceğini akılda tutmalıdır.

ssl_error_no_cypher_overlap hatasını düzeltmek  için kullanabileceğiniz yollardan bazıları şunlardır   .

  • Firefox Tarayıcınızı Güncelleyin

ssl_error_no_cypher_overlap hatasına yönelik ilk ve belki de en basit sorun giderme çözümü,   Firefox tarayıcınızın en son sürümde çalıştığından emin olmaktır. Her şeyi güncel tutmanın öneminin zaten farkında olabilirsiniz.

Firefox tarayıcınızı düzenli olarak güncellemek, göz atma deneyiminizin sorunsuz, kusursuz ve olabildiğince güvenli olmasına yardımcı olur. Firefox web tarayıcısını güncellemek de  ssl_error_no_cypher_overlap  hatasını çözmeye yardımcı olabilir.

Diğer tüm tarayıcılar ve yazılımlar gibi Firefox da sık sık güncellenir. Kasım 2022 itibariyle, Firefox aşağıdaki sürümlerde çalışıyordu:

  • Firefox Standart Sürümü (masaüstü)- 106.0.2
  • Firefox Genişletilmiş Destek Sürümü (masaüstü)- 102.4.0
  • Firefox iOS- 106.0
  • Firefox Android- 106.0

Son zamanlarda Firefox güncellemelerini yüklemediyseniz, en son güncellemeleri kontrol etmeniz ve yüklemeniz gerekebilir. En iyi strateji her zaman otomatik güncellemeleri ayarlamaktır. Otomatik güncellemeler, manuel güncellemeleri yüklemek için gereken güçlük, zaman ve enerjiden sizi kurtaracaktır.

İşte  Firefox tarayıcınızı güncellemek için izlenecek prosedür .

Adım 1: Firefox tarayıcınızı açın ve ekranınızın sağ üst köşesindeki menü simgesini seçin. Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi ayarlar sekmesine tıklayın.

firefox tarayıcısını güncelle

Adım 2: Bir ayar menüsü açılacaktır. Generaller'e  gidin  ve ardından Güncellemeleri kontrol et'e  tıklayın  . Firefox mevcut tüm güncellemeleri otomatik olarak yükleyecektir. Güncellemeler yüklendikten sonra, tüm güncellemelerin yüklendiğinden emin olmak için tarayıcıyı kapatın ve yeniden başlatın. Daha önce de belirttiğim gibi, güncellemeleri yüklemek  ssl_error_no_cypher_overlap  hatasını düzeltebilir.

 

  • TLS ve SSL3 Ayarlarınızı Sıfırlama

Aşağıdaki sorun giderme çözümünü denemelisiniz: TLS ve SSL3 ayarlarınızı sıfırlama. Bu, özellikle Firefox tarayıcısının güncellenmesi başarısız olduğunda iyi bir çözümdür. Esasen, SSL3 veya TLS1 protokolleri, ssl_error_no_cypher_overlap hatasının arkasındaki suçlular olabilir. Firefox tarayıcısının eski sürümlerinde protokoller devre dışı bırakılmış olabilir, bu nedenle bunları sıfırlamak işinize yarayacaktır. Temelde, bazı web siteleri yalnızca protokoller etkinleştirildiğinde çalışabilir. Ancak SSL3 veya TLS1 protokollerinin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini nasıl belirleyebilirsiniz?

SSL3 veya TLS1 protokollerinin etkin olup olmadığını kontrol etmek için Firefox tarayıcınızı açmalı ve ekranınızın sağ üst köşesindeki menü simgesini seçmelisiniz. Ayarlar sekmesine tıklayın, Gelişmiş çubuğuna gidin ve Şifreleme Protokolleri'ne tıklayın. Buradan, protokollerin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini belirlemek kolaydır.

Protokoller etkin değilse, devam etmeli ve bunları etkinleştirmek için seçeneği değiştirmelisiniz. Daha sonra ssl_error_no_cypher_overlap hatasının çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

Firefox Yapılandırma Dosyasını Kontrol Edin

Yukarıda açıklanan iki sorun giderme prosedürü işe yaramazsa, Firefox yapılandırma dosyasını kontrol etmelisiniz. Suçlu o olabilir. TLS ve SSL3'ün değiştirilmiş modülleri bu hatanın nedeni olabilir. Bunun çözümü, bu tür modüllerin değiştirilmediğinden emin olmaktır. Modüller değiştirilmişse yapmanız gerekenler aşağıda açıklanmıştır.

Adım 1: Yeni bir Firefox penceresi açın ve about:config yazın . Bir arama çubuğu açılacaktır.

Adım 2: Arama çubuğuna TLS yazın. Bir liste görünecektir. Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın

firefox yapılandırması

Adım 3 : TLS ile başlayan girişleri kontrol edin. Tüm TLS değerleri varsayılana sıfırlanmalıdır. Not girişleri varsayılan olarak görünmezse, daha kalın olacak ve "değiştirildi" olarak işaretlenecektir.

Adım 4: Değiştirilmiş olarak işaretlenen tüm girişler için gerekli izinleri sıfırlayın.

Adım 5: Arama çubuğuna SSL3 yazın ve aynı işlemi tekrarlayın.

Bu noktada ssl_error_no_cypher_overlap hatası sıfırlanmalıdır. Ancak hata devam ederse, sorun web sitesinde olabilir. Bu durumda, yalnızca web sitesi yöneticisi hatayı düzeltebilir.

Son sözler

Firefox tarayıcısını kullanırken muhtemelen ssl_error_no_cypher_overlap hatasıyla karşılaşacaksınız  .

Firefox, erişmeye çalıştığınız bir web sitesinden gerekli güvenlik verilerini alamayınca hata oluşur. Bir hatayla karşılaştığınızda paniğe kapılmanıza gerek yok. Yukarıda açıklanan üç sorun giderme çözümünü deneyebilir ve hatayı düzeltebilirsiniz.

Ancak üç çözüm de işe yaramazsa, sorunun web sitesinde olma olasılığı yüksektir. Sorunu çözmelerini istemek için web sitesi yöneticisiyle iletişime geçebilirsiniz.