Postamı Nasıl Markalayabilirim? Bir VMC ve BIMI kullanın

Mimecast'in The State of Brand Protection 2021 adlı raporuna göre , marka kimliğine bürünme algılamaları Şubat 2021'de 2019'a kıyasla % 170 artışla 39,2 milyara yükseldi. VMC ve BIMI kullanarak e-postalarınızı markalaştırmanın nasıl "gümüş kurşununuz" olabileceğini öğrenin. mesajlarınızın müşterilerinizin gelen kutularında birinci sınıf gayrimenkul talep etmesine yardımcı olur ve kimlik avı dolandırıcılığını önler

Digicert'in yeni çıkardığı VMC Sertifikasına merhaba diyelim.

 

Editörün Notu: Bu, teknik bir yazar, sertifikalı CSPO posta uygulaması güvenlik ürünü sahibi ve eski uygulama güvenliği mühendisi olan Nadia Bonini'nin konuk blog katkısıdır Nadia, BIMI onaylı bir logonun alıcılarınızın gelen kutularında görünmesini sağlama kozu da dahil olmak üzere, postanızı markalama yöntemlerine ilişkin bakış açısını paylaşıyor .

Tüketiciler için güvenilir bir marka çok önemli hale geldi. Küresel veri istihbarat şirketi Morning Consult tarafından yapılan araştırmaya göre , ankete katılan müşterilerin neredeyse %90'ı güvendikleri bir markadan daha fazlasını satın alacaklarını belirtti. 

Radicati Group'un her gün ortalama 319 milyar e-posta gönderilip alındığını bildirmesiyle, zaten aşırı yüklenmiş bir gelen kutusunda müşterinizin dikkatini çekmenin neden gerçek bir zorluk haline geldiğini anlamak kolay.

İstenmeyen e-postalarla dolu bir gelen kutusunda, güvenilir markalardan gelen yasal e-postalar bile kolayca fark edilmeyebilir, önemsiz klasörlerine düşebilir veya daha da kötüsü silinebilir. Bu sorun, sizi buraya yönlendiren soruyu sormanıza neden oluyor: "İletilerin gelen kutularına ulaşmasına yardımcı olmak için postalarımı nasıl markalayabilirim?" İşte bu noktada, belirli e-posta kimliği önlemlerinin uygulanması, işletmenizin iletişimlerinin markanıza ışık tutmasına yardımcı olabilir.

Bu makalede, doğrulanmış işaret sertifikaları (VMC'ler) ve mesaj tanımlama için marka göstergeleri (BIMI) olarak adlandırılan araçları kullanarak, postalarınızı kalabalığın arasından sıyrılacak şekilde nasıl markalayacağınızı öğreneceksiniz. Birlikte, bu iki bileşen şunlara hizmet eder:

  • Kuruluşunuzun güvenilirliğini artırın,
  • Markanızın e-postalarında önceden güven yaratın ve
  • E-postanızın bir daha asla spam olarak değerlendirilmeyeceğinden emin olun.

Hadi çözelim.

Mailimi Nasıl Markalarım (Denklemlere Güvenlik Eklerken)

2019 itibariyle Radicati Group, ortalama bir kullanıcının günde 126 e-posta aldığını da tahmin ediyor . Bu, yılda ortalama 45990 e-posta! Ve 2022'ye yaklaştıkça bunun ne kadar arttığını hayal edin. Bunu akılda tutarak, mesajlarınızı müşterilerin gelen kutularında öne çıkarmak için neden adımlar atmanız gerektiğini anlamak kolay. Neyse ki, kuruluşunuzun giden e-postalarda postanızı markalaştırmasının birkaç yolu vardır:

  1. İlgi çekici ve tutarlı başlık resimleri ve e-posta imzaları içeren e-postalar oluşturun.
  2. Kuruluşunuzun markasını (yazı stili/sesi, renkler, tasarım, yazı tipleri, grafik öğeler vb.) tutarlı bir şekilde kullanın.
  3. E-posta oluşturma sürecini basitleştiren ve kolaylaştıran e-posta şablonları oluşturun.
  4. Sitenizden, blogunuzdan vb. içeriğe ilgili bağlantılar ekleyin.
  5. Markanızı güveni teşvik edecek şekilde yansıtmak için doğrulanmış bir işaret sertifikası (VMC) ve mesaj tanımlaması için marka göstergeleri (BIMI) kullanın.

Postanızı markalaştırma konusuna gelince, muhtemelen yukarıdaki önerilerden birkaçını zaten uyguluyorsunuzdur. Ancak, bu ilk dördü yalnızca e-postaların içinde görünür. Bu son seçenek - VMC'leri ve BIMI'yi kullanmak - e-postanızı mesajın içinde olduğu kadar "zarfın dışında" da markalamanıza yardımcı olur. Bu, yalnızca daha iyi markalı mesajlara değil, ideal olarak müşterilerinizin de güvenli olarak kabul ettiği mesajlara katkıda bulunur.

VMC'ler ve BIMI, Kuruluşunuzun Gelen Kutusu Kimliğini Yepyeni Bir Düzeye Taşıyor

E-posta filtrelerinin, kullanıcıların gelen kutularındaki istenmeyen e-postaları filtrelemek için ellerinden gelenin en iyisini yaptığı doğru olsa da, bu çabalar tek başına yeterli değildir. Yasal e-postaları sahte olanlardan ayırt etmek için yardıma ihtiyaçları var ve VMC'leri ve BIMI'yi birlikte kullanmak bunu yapmaya yardımcı olabilir.

Doğrulanmış İşaret Sertifikası Nedir?

Doğrulanmış bir işaret sertifikası (VMC) , aşağıdakileri sağlayan dijital bir sertifikadır:

  • Kuruluşunuzun doğrulanmış logosunu alıcılarınızın gelen kutularında görüntülemesini sağlar,
  • Kuruluşunuzun, e-postalarınızda gönderen alan bilgilerinin yanında aynı doğrulanmış logoyu görüntülemesini sağlar ve
  • Sertifikanın gerçek olduğunu ve size ait olduğunu doğrular.

Örneğin, Easy4SSL çalışanlarının Gmail gelen kutularından birinin ekran görüntüsüne bakın. Genel harfler ve kişi simgeleriyle karşılaştırıldığında Chase'in doğrulanmış logosunu gördünüz mü? Bu, e-postaların VMC ve BIMI kullanan şirketler için yaratabileceği görsel etkiye bir örnektir (daha fazlası için).

Doğrulanmış bir işaret sertifikası almak, genel olarak güvenilen bir sertifika yetkilisinin (CA) logonuzun orijinalliğini doğrulamasını ve logonun size ait olduğunu gerektirir. Bu nedenle, alıcılarınızın gelen kutularında bu doğrulanmış logoyu gösteren herhangi bir ileti, meşru bir işletme olduğunuzu ve markalı e-postalarınızın sizden geldiğini kanıtlar.

Sonuç olarak, alıcılarınız sizden aldıkları e-postaların şüpheli olmadığını bilecek ve onları açıp okumaya daha istekli olacaklardır.

Mesaj Tanımlama için Marka Göstergeleri Nelerdir?

Mesaj tanımlama için marka göstergeleri (BIMI) , marka logonuzun (bir VMC ile doğrulanmış) müşterilerinizin gelen kutularında e-postanızın yanında görüntülenmesini sağlayan açık bir standart için kullanılan bir terimdir.

Aşağıda listelenen doğrulama ve doğrulama yöntemleriyle birlikte çalışan BIMI, yalnızca markalı mesajlarınızın görünürlüğünü artırmakla kalmaz, aynı zamanda daha iyi bir genel e-posta deneyimine katkıda bulunan ek güvenlik ve güven sağlar.

  • SPF ( Gönderen Politikası Çerçevesi). E-postaların yalnızca güvenilir IP adreslerinden gönderilmesini sağlar, böylece spam gönderenlerin alanınızı kullanarak ileti göndermesini engeller. 
  • DKIM ( Alan Anahtarları Tanımlı Posta ). Tüm giden mesaj başlıklarına şifreli bir imza ekleyerek ve mesajınızın değiştirilmediğini onaylayarak sizi güvenilir bir gönderen olarak doğrular.
  • DMARC ( Etki Alanı Tabanlı İleti Kimlik Doğrulama Raporlaması ve Uygunluk ). Kimden alanında alan adının kullanılmasını zorunlu kılarak kimlik sahtekarlığı ve kimlik avı e-postalarına karşı ek koruma sağlar. Ayrıca, alıcı posta sunucularına alanınızdan gönderilen ancak SPF ve/veya DKIM denetimlerini geçemeyen iletilerin nasıl ele alınacağını söylemenize olanak vererek teslim hızını artırır. Tüm bunlar arka uçta gerçekleşir, böylece kullanıcılar bunun olduğunu görmez.

Makalenin ilerleyen bölümlerinde BIMI hakkında daha ayrıntılı konuşacağız. Ancak bu bölümden almanız gereken önemli bir çıkarım, bir VMC'nin BIMI kayıtlarınızın üzerinde ek bir güvenlik katmanı oluşturmasıdır, böylece hepsi bir arada kullanıldığında markanızı (ve müşterilerinizi) sahtekarlık ve kimlik avından korurlar .

VMC'ler ve BIMI Markanızın Logosunu En Önde Göstermek İçin Nasıl Çalışır?

VMC, hangi cihazları kullanırlarsa kullansınlar müşterilerinizin gelen kutularında doğrulanmış şirket logonuzu görüntülemek için BIMI ile birlikte çalışır.

Bir müşteri e-postanızı aldığında, arka planda bazı standart kimlik doğrulama ve doğrulama kontrolleri yürütülür. Her şey düzgün bir şekilde yapılandırılır ve doğrulanırsa, gönderen alan bilgisi ve mesaj önizlemesinden hemen önce mesajınızın yanında BIMI logonuz görüntülenecektir. Temel olarak, sosyal medyadaki "doğrulanmış" hesap rozetleri ve onay işaretleri gibi çalışırlar.

Bunların hepsi kulağa harika geliyor, değil mi? Bu! Ancak her şeyin düzgün çalışması için aşağıdakiler de dahil olmak üzere karşılanması gereken birkaç ön koşul vardır:

  • Belirli DMARC yapılandırmalarıyla belirli e-posta kimlik doğrulamasını ayarlama,
  • Sahibi olduğunuz ve yasal olarak kullanabileceğiniz tescilli bir logoya sahip olmak,
  • Doğru formatta bir logo resim dosyasına sahip olmak ve
  • DigiCert gibi bir sertifika yetkilisinden VMC almak.

Makalede daha sonra VMC ve BIMI'nin nasıl çalıştığına dair teknik yönler hakkında daha fazla konuşacağız. Teknik konulara girmeden önce, tüm bunların müşterinizin gelen kutusunda nasıl görüneceğini görelim.

Bir VMC ve BIMI E-postası Müşterilerin Gelen Kutularında Nasıl Görünür?

Artık VMC ve BIMI'nin birlikte nasıl çalıştığına dair bir genel bakışa sahip olduğunuza göre, sonucu daha iyi anlamak için pratik bir örneğe bakmak önemlidir. Diyelim ki gelen kutunuza aynı konuda ve aynı göndericiden (ya da öyle görünüyor) iki e-posta aldınız. İlk e-posta, her yerde gördüğünüz genel harf ekranına sahiptir (aşağıdaki örneğin sol yarısında gösterildiği gibi); ikincisi (resmin sağ yarısı), yalnızca büyük harf yerine resmi bir logo resmiyle markalanmıştır:

  • Hangisi dikkatinizi çekiyor? Genel birincisi mi yoksa sağdaki ikincisi mi? Muhtemelen ikincisi.
  • Hangisi daha profesyonel, dolayısıyla daha güvenilir görünüyor? Bir kez daha, kesinlikle ikincisi.
  • Hangi e-postayı açardın? Üçte üçe gidiyoruz… büyük ihtimalle iki numara, logolu olan.

Aynı şey müşterilerinizde de olur. Mavi tişört denizinde beyaz olan her zaman göze çarpar.

Size daha da iyi bir fikir vermek için , BIMI'yi destekleyen bir e-posta istemcisinin gelen kutusunda (yani, Gmail, Netscape, Yahoo, AOL, Pobox ve Fastmail) görüntülendiğinde markalı bir e-postanın nasıl görüneceğine bir göz atalım :

Büyük bir fark yaratıyor, değil mi? Logo yalnızca e-postanın daha profesyonel görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda e-postanızı ve markanızı markasız olanlardan gerçekten öne çıkarır.  

Doğrulanmış İşaret Sertifikası + BIMI Kullanmak İşletmenize ve Müşterilerinize Nasıl Fayda Sağlar?

Bu makalenin başında, VMC'nin yalnızca iş açısından değil, güvenlik açısından da kuruluşunuz üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini söylemiştik. Bunlar tam olarak VMC'lerin sunduğu iki ana fayda kategorisidir.

İş ve İtibar Faydaları

Günümüzün rekabetçi dünyasında müşteri bulmak ve onların dikkatini çekmek kolay bir iş değil. Çevrimiçi itibarınızı artırmak ve işletmenizi rakiplerinden ayırmak, sizi doğru yola sokmanın iyi yolları olabilir. BIMI ile birlikte bir VMC kullanmak, bunu ve çok daha fazlasını başarmanıza yardımcı olabilir. Nasıl?

  • Müşterilerinizin gelen kutularında görünürlüğü artırma . VMC, markanızı müşterilerinizin gelen kutularına yerleştirecek. Anonim varsayılan baş harfler yerine, müşterileriniz daha e-postanızı açmadan önce onaylanmış logonuzu görecektir.
  • E-posta açma oranlarınızı artırmak . Yahoo'dan bir araştırma ! Verizon Media, e-postaları için doğrulanmış bir logo ve BIMI kullanan şirketler için marka etkileşiminde ortalama %10'luk bir artış gösterdi. Bu, yeni işletmeler için bile artan görünürlük ve yatırım getirisi sağladı.
  • E-posta teslim oranlarınızı iyileştirme . VMC'lerin ve BIMI'nin ön koşullarından biri olan DMARC'nin benimsenmesi sayesinde , daha fazla sayıda alıcıya ulaşabilecek ve onların spam klasörüne düşmekten kurtulabileceksiniz.
  • Tüm platformlarda birleşik bir deneyim yaratmak . Şimdiye kadar logonuz sosyal medya hesaplarınızda ve web sitelerinizde gösteriliyordu. VMC ve BIMI ile müşterileriniz de doğrulanmış logonuzu gelen kutularında görebilecekler. Bu, tüm platformlarınızda marka tutarlılığını artıracak, markanızın her yerde olmasını sağlayacak ve yaptığınız her şeyin markanızla anında ilişkilendirilmesini sağlayacaktır! 
  • E-posta özgünlüğünü ve güvenini artırma . Alıcılarınızın, markalı olmaları durumunda mesajlarınıza güvenme olasılıkları daha yüksek olacaktır. Bu nedenle, markalı, özgün e-postalar oluşturmak, sadık bir müşteri tabanı oluşturmaya ve güçlendirmeye giden yolu açmanıza yardımcı olur.
  • Kimlik avı ve kimlik sahtekarlığını önlemeye yardımcı olur . BIMI ve VMC'ler için bir BIMI kaydına ve DMARC politikasına sahip olmak gerektiğinden, marka sahteciliğini engelleyebilir ve kimlik avı saldırılarını azaltabilirsiniz.
  • Güvenliği bir öncelik olarak teşvik etmek . DMARC bir kez daha müşterilerinize güvenliğin önceliğiniz olduğunu gösterecek ve onlara gönderdiğiniz e-postanın meşru bir kuruluştan geldiğini onaylayacaktır.

Güvenlik Avantajları

Kimlik avının artmasıyla birlikte , çok sayıda e-postanın spam olarak sınıflandırılması, dijital dünyada müşterilerine ulaşmaya çalışan işletmeler için işleri daha da zor ve maliyetli hale getiriyor. Kimlik avı ve kimlik sahtekarlığı çok fazla hasar vermeden önce VMC'nin kuruluşunuza yardımcı olabileceği yer burasıdır. 

  • Kimlik sahtekarlığı ve kimlik avı koruması sağlama . BIMI ve VMC'ler için bir BIMI kaydına ve DMARC politikasına sahip olmak gerektiğinden, marka sahteciliğini engelleyebilir ve kimlik avı saldırılarını azaltabilirsiniz. Tipik bir kimlik avı saldırısında, bir saldırgan, e-posta alıcılarını, mesajın saygın bir kaynaktan geldiğine inandırarak kandırır. Bunu sahte bir e-posta adresi kullanarak yapabilirler. Bunu önlemenin en iyi yolu, gönderenin kimliğini doğrulayabilecek bir mekanizmaya sahip olmaktır. DMARC'ın yaptığı budur.
  • Markanızın güvenliğini korumak . Sertifikalı otoritenin (CA) bir VMC yayınlaması için logonuzu ticari marka olarak kaydetmeniz gerekir. Bu, başka bir güvenlik katmanı ekleyerek marka logonuzun saldırganlar tarafından yanıltılmamasını sağlar.
  • Yanlış DMARC yapılandırmalarını tespit ederek saldırıları önleme . DMARC, güvenlik uzmanları için çok güçlü bir araçtır. DMARC kayıtlarınızı DNS kaydınızda yayınlamak şunları yapmanızı sağlar:
    • Alanınız adına kimlerin yetkisiz e-postalar gönderdiğini takip edin,
    • Sunucunun yanlış yapılandırması nedeniyle kimliği doğrulanmamış e-postaları belirleyin ve
    • Bunun ne sıklıkta olduğunu bilin.
  • Spam algılama filtrelerine yardımcı olmak. E-postalarınızı VMC ve DMARC ile göndermek, e-posta sağlayıcılarına ve kullanıcılara mesajınızın gerçek olduğunu onaylar, böylece onların spam engelleyicilerinin doğruluğunu iyileştirir, böylece gönderenin itibar oranını artırır.
  • Her yönüyle güçlü e-posta güvenliği sağlar . VMC ve DMARC'yi (SPF ve DKIM'e dayanan) birleştirmek, kuruluşunuzun gerçekten markalı e-postalar ve daha iyi güvenlik elde etmesine yardımcı olur. Bu, e-posta güvenliğine ve müşteri korumasına olan bağlılığınızı göstererek müşterilerin markanıza olan güvenini artırmaya yardımcı olacaktır.

Ama hepsi bu değil. VMC'yi daha da etkili kılmak ve kapsamlı ve güvenli bir e-posta çözümünün sunduğu tüm avantajlardan gerçekten yararlanabilmek için denkleme BIMI eklenmelidir.

E-postalarınızı Öne Çıkarın: Marka Logonuzu Müşterilerinizin Gelen Kutularında Görüntüleyin

Veri ve Pazarlama Derneği tarafından hazırlanan 2020 raporu , e-posta kullanıcılarının %55'inin e-postayı açmadan önce göndereni tanımanın bir yolunu tercih ettiğini paylaşıyor. Bunu yapmazlarsa, e-postayı görmezden gelirler.

İşte BIMI'nin önemi geliyor. Marka logonuzu müşterilerinizin gelen kutularına getirmenize, marka bilinirliğini artırmanıza, VMC ve DMARC'nin değerini artırmanıza ve artırmanıza olanak tanır.

BIMI'nin Temellerini Yıkmak

Mesaj kimliğinin marka göstergeleri, destekleyici e-posta istemcileriyle logo yönetimi ve marka gösterimi sürecini standartlaştırır ve kolaylaştırır. Müşterilerin gerçek e-postaları sahte olanlardan kolayca ayırt etmesine ve bir mesajı açmadan önce bilinçli bir seçim yapmasına yardımcı olur. Ayrıca, BIMI:

  • Müşterilerinizin gelen kutularındaki marka logonuzun tam kontrolünü size verir.
  • Logonuzun kimliğini doğrulayarak güven oluşturur, böylece onu kullanabilecek tek kişi olmanızı sağlar.
  • Müşterilerinize daha zengin ve daha güvenli bir gelen kutusu inceleme deneyimi sunar.

İlginç değil mi? Artık BIMI'nin katma değerleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunuza göre, biraz teknik detaylara geçelim.

Maillerimi BIMI ile Nasıl Markalayabilirim

BIMI'nin düzgün çalışmasını sağlamak için öncelikle aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

  • Logonuzu desteklenen bir biçimde oluşturun . Bu, SVP Tiny PS biçiminde olan ve güvenli bir web konumunda (yani, HTTP yerine HTTPS) kaydedilen bir kare görüntü dosyası olacaktır.
  • BIMI metin kaydınızı gönderen sunucunuzda oluşturun, yapılandırın ve kaydedin . Bu BIMI denetçisi ve oluşturucu aracı, doğru şekilde yapıldığından emin olmanıza yardımcı olabilir. Önemli : Marka logonuzun bulunduğu URL, DNS .txt kaydına dahil edilmelidir.
  • Kuruluşunuzun alan adını DMARC standartlarıyla doğrulayın . DMARC politikasını ayarlayabilirsiniz: "p=karantina" veya "p=reddet"
  • Bölgenizdeki patent ve ticari marka ofisi ile logonuzu ticari marka haline getirin . Örneğin, ABD'de bulunuyorsanız, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) ile iletişime geçmelisiniz.
  • Doğrulanmış bir marka sertifikası (VMC) alarak marka logonuzu doğrulayın . Bu, güvenilir bir CA tarafından doğrulama kontrollerini ve onayını gerektiriyordu.

Artık maillerinizi BIMI ile markalaştırmaya hazır olduğunuza göre, mail gönderdiğinizde teknik sürecin nasıl işlediğine bir bakalım.

E-posta alıcıya teslim edilmeden önce:

  • Alıcının e-posta sağlayıcısı, mesajınızı doğrulamaya çalışır.
  • Kimlik doğrulama başarılı olursa, e-posta sağlayıcısı bir DNS araması yoluyla karşılık gelen bir BIMI kaydının kullanılabilirliğini kontrol eder.
  • Bir kez bulunduğunda, BIMI dosyasındaki bilgilere dayanarak, marka logonuzu kaynağından çıkarır ve müşterinizin gelen kutusunda görüntüler!

Ve işte! Bitti! Artık postanızı çevrimiçi olarak markalamak için BIMI'yi seçtiğiniz VMC ile birlikte kullanabilirsiniz.

BIMI'nin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, " Gmail için BIMI: Google E-posta Kimliği Göstergelerini Yeni Güvenlik Güncellemelerinin Bir Parçası Yapıyor " başlıklı son makalemize bakın .

VMC ve BIMI'yi Destekleyen E-posta Sağlayıcıları

Bir sonraki bölüme geçmeden önce, VMC'ler ve BIMI nispeten yeni teknolojiler olduğundan, tüm e-posta sağlayıcılarının bu özellikleri kullanıcılarına sunmadığını anlamak önemlidir.

Ancak The BIMI Group'un web sitesinde yayınlanan bilgilere göre , e-posta dünyasında bu gelişmiş e-posta güvenliğini ve markalaşmayı resmi olarak destekleyen birkaç büyük oyuncu var. Ve diğer birçok büyük sağlayıcı zaten pakete katılmayı düşünüyor:

BIMI'yi Destekleyen E-posta Sağlayıcıları BIMI'yi Desteklemeyi Düşünen E-posta Sağlayıcıları BIMI'yi Desteklemeyen E-posta Sağlayıcıları (Henüz)
Yahoo! (AOL ve Netscape dahil) 1&1 (mail.com, GMX ve WEB.DE dahil) Apple
Google (Gmail ve Google Workspace ile) BT (İngiliz Telekom) Microsoft (Outlook ve Office 365 dahil)
Fastmail (ana şirketi Pobox dahil) comcast  
AOL kalite  
  Seznam.cz  
  Yahoo! Japonya  

Gördüğünüz gibi BIMI, e-posta sağlayıcılarının çoğu için hızlı bir şekilde standart olma yolunda ilerliyor. CNN, Bank of America ve Chase gibi işletmeler BIMI'yi zaten uyguladılar ve bu teknolojiyi kendi avantajları için kullanıyorlar.

Söylediği gibi - "Erken kuş solucanı alır." E-posta markanızı bir sonraki seviyeye taşımak için beklemeyin! İlk bakışta hangi göndericiye güvenebileceklerini bilmelerini sağlamak için VMC'ler ve BIMI ile müşterilerinizin gelen kutularında en iyi görünürlüğü elde edin. 

Bir sonraki tartışma noktasına geçmeden önce, e-postanızı VMC ve BIMI aracılığıyla markalaştırmış olsanız bile, logonuzu görüntüleme konusunda her posta kutusu sağlayıcısının son sözü söyleyeceğini akılda tutmak önemlidir. Çoğu zaman, bu, her bir e-posta sağlayıcısı tarafından farklı ölçütlere ve ölçütlere dayalı olarak (hiçbir zaman halkla paylaşılmayan) kendi formülünü kullanarak hesaplanan gönderme itibar puanınıza bağlıdır.

Bazı e-posta sağlayıcıları ve e-posta teslim edilebilirlik uzmanları, gönderen puanınızın itibarı hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak kaynaklar ve araçlar sunar. En popüler araçlardan birkaçı şunlardır:

  • Gönderen Score.org . Gönderici itibarınız 0 ile 100 arasında bir ölçek kullanılarak değerlendirilir. Bu araç size IP'lerinizin başlıca e-posta sağlayıcıları tarafından nasıl sıralandığı hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. 80'den yüksek bir itibar, Gönderici Sertifikasyon Programına hak kazanmanızı sağlayacaktır.
  • Gmail Posta Yöneticisi Araçları . Bu araç, Gmail alıcılarına gönderirken faydalı verileri ölçmenize olanak tanır (ör. IP ve alan itibarı, teslimat hataları ve spam oranı - sadece birkaçını saymak gerekirse).
  • TrustedSource . McAfee tarafından yönetilen bu araç, web siteniz, posta sunucunuz ve DNS hakkında size ayrıntılı bilgi sağlayarak etki alanı itibarınızı kontrol etmenizi sağlar.
  • Outlook'un Akıllı Ağ Veri Hizmetleri (SNDS). Bu yüksek kaliteli bilgi altın madeni, Outlook.com gönderen itibarınızı kapsamlı bir şekilde incelemenizi sağlar. Sağlanan veriler yalnızca IP'lerinizin itibar durumunu değil, aynı zamanda spam şikayet oranınızı ve kuruluşunuz tarafından gönderilen ve spam tuzaklarına düşen e-postaların sayısını da içerir.

İtibarınıza ( IP kara listeye alma dahil) göz kulak olursanız ve bu makalede açıklanan bilgileri takip ederseniz, iyi durumda olmalısınız. Size daha fazla yardımcı olmak için, Yahoo ve Gmail gibi bazı sağlayıcılar , logonuzun görüntülenmesini sağlamanıza yardımcı olacak bazı genel ipuçları bile yayınladı.

VMC ve BIMI: Doğrulanmış, Etiketli ve Güvenilir Bir Marka İçin Nihai Ortaklar

Müşterilerinizin gelen kutuları görünüşte her zamankinden daha yoğun olduğunda, e-postalarınızı görsel olarak diğerlerinden ayırt etmenin bir yolu olsaydı harika olmaz mıydı? E-postanızın havai fişekler gibi hemen göze çarpmasını ve müşterilerinizin dikkatini çekmesini istemez miydiniz?

Diğer büyük avantajlara ek olarak, VMC ve BIMI'nin birlikte işinize getirebilecekleri tam olarak budur:

  • Şirketinizi ve potansiyel müşterilerinizi sızdırma ve kimlik avı girişimlerinden korur.
  • Size daha fazla marka görünürlüğü sağlar. Bu, müşterilerinizin e-posta kimlik doğrulama ve doğrulama yatırımınızdan yararlanarak markanıza aşina olmasını sağlar.
  • E-posta pazarlama dönüşümünüzü ve müşteri etkileşim oranlarınızı artırır.
  • Hedef kitlenizin önünde doğru marka imajını almanızı sağlayarak logonuzun kontrolünü elinize almanızı sağlar.

Bunlar, VMC ve BIMI'nin e-posta güvenliği ve marka güveni üzerindeki olumlu etkilerinin sadece birkaç örneğidir. Ancak bunları birlikte kullanmadan önce, logonuz için nasıl doğrulanmış bir marka sertifikası alacağınızı bilmeniz gerekecek - ve şimdi keşfedeceğimiz şey bu.

Doğrulanmış İşaret Sertifikası Nasıl Alınır

Doğrulanmış bir marka sertifikası alabilmeniz için işletmenizin birkaç gereksinimi karşılaması gerekir. BIMI'yi çalıştırma sürecini zaten takip ettiğinizi varsayarsak, bu zaten DMARC'yi uyguladığınız ve bir ticari marka logonuz olduğu anlamına gelir, bir VMC almak daha da kolaydır.

Bakalım bu süreç nasıl görünüyor:

  1. E-postalarınızı DMARC uyumlu hale getirin.
  2. Logonuzu ticari marka haline getirin ve doğru biçimde (SVG Tiny PS) kaydedildiğinden emin olun.
  3. VMC'nizi satın almak için güvenilir bir satıcı seçin.
  4. Kuruluşunuzun CA tarafından onaylanmasını sağlayın.
  5. VMC'nizi alın ve yükleyin.
  6. BIMI DNS kaydınızı yükleyin.

Tamamlandı! Çok zor değil, değil mi? CA'dan varlık sertifikasını aldığınızda (ki bu, gizliliği artırılmış bir posta dosyası veya PEM dosyası olarak gelir), alacağınız diğer ara sertifikalarla birlikte onu sunucunuza yükleyebileceksiniz. CA.

Size daha fazla yardımcı olmak için blogumuzda süreci adım adım açıklayan ayrıntılı bir kılavuz yayınladık .

Bir VMC ve BIMI Kullanarak “Postamı Nasıl Markalayabilirim” Üzerine Son Düşünceler

Sahte ve istenmeyen e-postaların müşterilerin gönderenlere olan güvenini sarstığı bir dünyada, VMC'ler ve BIMI, gelen kutusunda proje, marka görünürlüğü ve güvenliği artırmanın bir yolu olarak hizmet ediyor.

E-posta gelişiyor ve tüketicileriniz de öyle. Bu teknolojilere yönelik destek hala büyüyor olsa da, şimdi buna katılabilir ve markanızın genel e-postalar denizinde parlamasına izin verebilirsiniz. Araştırmalar, müşterilerin markalı e-postalara daha fazla güvendiğini gösteriyor; e-postalarınız için doğrulanmış bir logo kullanmak, markanızın güvenliği bir öncelik haline getirdiğini garanti eder.

Artık postanızı nasıl markalayacağınızı bildiğinize göre, beklemeyin! İşletmeler kademeli olarak e-posta mesajlarının yanında logolarını alıyor! Doğrulanmış İşaret Sertifikası ile markanızı ve itibarınızı artırın! Müşterilerinizin gelen kutularındaki şovu çalın!